​Koç Spor Fest Başlıyor

Türkiye'nin En Geniş Katılımlı Spor Organizasyonu Koç Spor Fest'e Bu yıl Kış Oyunları da Eklendi


Yayımlanma : 01.03.2016
Koç Spor Fest Başlıyor

Koç Holding’in 2006 yılından bu yana gençleri spor ve eğlence ile buluşturduğu Türkiye’nin en geniş katılımlı spor organizasyonu Koç Spor Fest’in 2016 finalleri bu yıl ilk kez Kış Oyunları ile başlıyor. Türkiye Koç Spor Fest Üniversite Kış Oyunları, 2-5 Mart tarihleri arasında kış turizminin en önemli merkezlerinden Erzurum Palandöken Dağı’nın zirvesinde gerçekleştirilecek. 35 üniversiteden 500 sporcunun ter dökeceği finaller süresince Kayak Türkiye Şampiyonası ve Snowboard Türkiye Şampiyonası yarışları düzenlenecek. Ayrıca Koç Spor Fest, tüm üniversiteli öğrencilerin katılımına açık Kayak ve Snowboard 2’li Paralel yarışlarına da ev sahipliği yapacak. Erzurum’dan sonra sırasıyla İstanbul, Zonguldak, Samsun, Elazığ, Mersin, Afyon ve Antalya’da düzenlenecek Koç Spor Fest’in bahar etabında 26 bine yakın sporcu finallerde 12 branşta mücadele edecek.

İlginin her yıl daha çok arttığını söyleyen Koç Holding Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü Oya Ünlü Kızıl, şöyle devam etti: “Geçtiğimiz yıl 10. yaşını kutladığımız projemizde, bildiğiniz üzere 2009 senesinden beri Türkiye Üniversite Spor Oyunlarının Ana Sponsoruyuz. Bu sene itibariyle, spor odaklı yaklaşımımızı projenin kurumsal kimliğine de yansıtmaya karar vererek adını “Koç Spor Fest” olarak değiştirdik. Koç Spor Fest, üniversiteli sporcu sayısını artırmayı, onlara mücadele edecekleri daha motive edici ortamlar sunmayı ve spor aracılığıyla eğitimin mümkün olduğunu vurgulamayı hedefleyen bir proje. Bir yandan da, amatör branşların gelişmesi ve bu branşların izleyici kazanması da ülkemiz spor kültürünün gelişimi açısından son derece önemli. Koç Spor Fest çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz tüm etkinlikleri bu amaçlara yönelik planlanlıyoruz. Koç Topluluğu Şirketleri de bu stratejimize bağlı olarak her geçen yıl üniversite sporlarına ve sporculara sağladığı katkıyı artırmakta. İşte bu sebeple odağında sporun oturduğu bu projeyi ‘Spor’ kavramını içinde barındıran bir isimle anmanın ve benzerlerinden farklılaştırmanın gerekliliğine inanıyoruz. Koç Spor Fest’te yaptığımız yenilikle bu büyük organizasyonun açılışını bu yıl Kış Oyunları ile yapıyoruz.” dedi.

Koç Spor Fest ile milyonlarca gence ulaşıldı
Koç Spor Fest ile 2006 yılından bu yana 33 şehir, 34 üniversiteye gidildi, 100 bin kilometre yol kat edildi. 89 festivalde 2.5 milyondan fazla gence ulaşılan etkinlik kapsamında 160 bin sporcu mücadele etti. İlk senesinde üniversite spor oyunlarında branş sayısı 12 iken, bu yıl bu sayının 57’ye yükselmesiyle birlikte müsabakalara katılan sporcu sayısı da 22 bine ulaştı. 1 milyon 600 bin kişi konserlere, 530 bin kişi de müsabakalara ve etkinliklere izleyici olarak katıldı. Sosyal medya aracılığıyla 30 milyon kişiye ulaşıldı. Koç Topluluğu Şirketleri Arçelik, Aygaz, Beko, Grundig, Ford Otosan, Ford Trucks, Koçtaş, Opet, Setur, Tüpraş, Tanı, Avis, Bilkom, Fiat ve Yapı Kredi de düzenledikleri çeşitli etkinliklerle Koç Spor Fest’e destek veriyor. 400 tedarikçi ve 250 kişiden oluşan saha ekibiyle dev bir organizasyon gerçekleştiriliyor. Ekipte üniversiteli gençler de istihdam ediliyor.

Büyük Final Antalya’da
Koç Spor Fest’te bu yıl büyük final 9-11 Mayıs tarihleri arasında Antalya Akdeniz Üniversitesi’nde gerçekleşecek. Antalya’da 5 bin sporcu mücadele ederken, tribünler de sporculara destek verecek. Gençler sporun yanı sıra mor ve ötesi’nin konserleriyle de eğlenceye doyacak.

Kemal Tamer: “Koç Spor Fest her yıl giderek daha fazla gence ulaşıyor”
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer de Koç Spor Fest’te bu yıl ilk kez Kış Oyunları’nın takvimde yer aldığına dikkat çekerken, “Türkiye’de giderek dünya ile yarışabilecek kapsam ve etkinlikte organizasyonlar düzenleniyor. Koç Spor Fest de bu organizasyonlar arasında en çok öne çıkanı. Bu organizasyonu, Türk sporunun geleceği için çok önemli bir değer olarak görüyorum. İzleyici sayısı ve amatör branşlara olan ilginin her geçen sene artmasını görmek bizleri mutlu ediyor.”

2016 Koç Spor Fest Rotası:
• 2-5 Mart 2016, Erzurum Palandöken
• 18-19 Nisan 2016, İstanbul
• 21-22 Nisan 2016, Zonguldak
• 25-26 Nisan 2016, Samsun
• 28-29 Nisan 2016, Elazığ
• 2-3 Mayıs 2016, Mersin
• 5-6 Mayıs 2016, Afyon
• 9-10-11 Mayıs 2016, Antalya

Yorumlar


Sadece üyeler yorum yapabilir.
[Giriş Yap] & [Üye Ol]

Henüz yorum yapılmamış.